Minipaardjes Stal Veldhoek

Amerikaanse Miniatuur paarden: geschiedenis

Amerikaanse Miniatuur paarden behoren niet tot een oeroud ras, zoals de Shetland pony. De roots van deze dieren liggen in het Amerikaanse Texas. Het ras is er ontstaan door selectief te kruisen met verschillende paardenrassen. Wereldwijd is men al langer bezig met het fokken van kleine paarden. Zo is dan ook de Falabella, het Bergmann paardje en de Mini-Shetlander gegroeid. Men mag deze soorten wel niet met elkaar verwarren, er is immers een wezenlijk verschil in DNA structuur tussen deze rassen. De Falabella heeft bijvoorbeeld ook 2 ribben en 2 wervels minder dan de Minipaardjes.

Bloedlijnen

De belangrijkste bloedlijn van het Amerikaanse Miniatuur paard is afkomstig van de Shetlander, maar ook het bloed van de Welsh, de Arabische Volbloed, de Hackney en de Appaloosa pony is vertegenwoordigd in dit prachtige paardenras.

Het Minipaard in Europa

In Europa is men pas sinds 1993 intensief beginnen fokken met het Minipaard. Toen werd ook het NMPRS opgericht, dit is het Nederlandse Minipaarden Registratie Stamboek. BelgiŽ volgde een jaar later, in 1994, met het BMP of het Stamboek voor het Belgisch Miniatuur paard.


Disclaimer & privacybeleid